17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBulgaria va renunța la obligativitatea certificatului verde pentru accesul în spațiile publice

Bulgaria va renunța la obligativitatea certificatului verde pentru accesul în spațiile publice

Bulgaria – una dintre țările cu cea mai mică rată de vaccinare anti-COVID – va renunţa, din 20 martie, la obligativitatea certificatului verde COVID care permite accesul la mall, la restaurant și în alte spații publice, a anunțat premierul Kiril Petkov, citat de Reuters.

Certificatul COVID, care atestă vaccinarea, trecerea prin boală sau testarea negativă, a fost impus în Bulgaria în octombrie 2021 pentru accesul în spațiile publice și a generat o serie de proteste, o nouă manifestație fiind anunțată pentru miercuri.

Numărul cazurilor COVID-19 a început să scadă în Bulgaria

În ultimele săptămâni, numărul cazurilor COVID-19 a început să scadă în Bulgaria, luni fiind raportate 1.235 de noi îmbolnăviri, față de peste 12.000 în 26 ianuarie.

”Am reuşit să trecem prin valul Omicron fără închideri masive de şcoli sau afaceri. Prognozele noastre arată că în jurul datei de 20 martie va fi posibil să încetăm toate restricţiile din ţară legate de certificatul verde”, a spus premierul bulgar.

Certificatul COVID va fi folosit doar pentru călătoriile în străinătate

Începând cu 20 martie, dacă totul decurge conform planului, certificatul COVID va fi folosit doar pentru călătoriile în străinătate, a spus inspectorul şef de sănătate al ţării, Angel Kunchev

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS