22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate(VIDEO) Angajații de la Termocentralele Ișalnița și Craiova II, protest în centrul Craiovei

(VIDEO) Angajații de la Termocentralele Ișalnița și Craiova II, protest în centrul Craiovei

-

Angajații Termocentralei II Craiova și cei de la Termocentrala Ișalnița protestează, luni după-amiază, în Piața Prefecturii din centrul Craiovei, pentru aplicarea Legii 197 privind reducerea vârstei standard de pensionare cu 13 ani, pentru un stagiu de cotizare de cel puțin 25 de ani în domeniu. O sută de energeticienii s-au strâns în centrul Craiovei și strigă „Unitate”, „Nu cedăm” și „Deblocați legea sau demisia”.

„Ne aflăm aici la inițiativa salariațiilor de la Termocentrala Ișalnița și Termocentrala II Craiova. Locurile noastre de muncă sunt puse în pericol. Programul de disponibilizare nu face bine companiei și nici nouă. Oamenii când pleacă în șomaj rămân pe drumuri. Numai uniți putem să depășim această situație.

Zece colegi au murit anul acesta în timpul activității. Avem 35-36 de ani de contribuții și acum trebuie să acceptăm să ne umilească. Ne cerem un drept binemeritat, după 35 de ani de activitate.

Condițiile speciale în care lucrăm ne-au fost recunoscute de anul trecut, dar ei nu vor să pună legea în aplicare”, a spus Nicușor Văduvă, angajat la Termocentrala II Craiova.

Angajaţi de la termocentralele din Gorj s-au alăturat protestului

Angajațiilor de la cele două termocentrale din Dolj li s-au alăturat și colegi de la termocentralele din Gorj.

Angajații din Gorj protestează, deja, de un an pentru aplicarea legii. Oamenii veniți la protest cer să fie luați în seamă, să fie egali în fața legii și să nu mai fie judecați cu jumătăți de măsură.

„Breasla noastră are o problemă. Este vorba de un genicid social. Au ajuns să moară 45-50 de mineri în fiecare an. Vrem să oprim acest genocid social la care sunt supuși minerii și energeticienii din Oltenia. Această breaslă a ajuns cea mai îmbătrânită și mai îmbolnăvită.

Acum, când ne e cel mai greu, când politicienii trebuie să lupte pentru noi, ei unde sunt? Am ajuns să nu mai avem certitudinea zilelor care vor urma”, a declarat Manu Tomescu, de la Termocentrala Rovinari.

Marina ANDREI

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

„U“ Craiova – CFR Cluj | Alb-albaștrii vor să...

Universitatea Craiova și CFR Cluj se întâlnesc joi, de...

ȘTIRI GdS