22.8 C
Craiova
luni, 22 iulie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAustralia primeşte de astăzi turişti internaţionali

Australia primeşte de astăzi turişti internaţionali

Australia primeşte de luni turiştii internaţionali, după aproape doi ani în care graniţele au fost închise din cauza Covid-19, bazându-se pe rata ridicată de vaccinare, pe măsură ce numărul infecţiilor este în scădere, transmite Reuters, citată de News.ro.

”Aşteptarea s-a încheiat”, a declarat prim-ministrul Scott Morrison duminică, la Aeroportul Internaţional Melbourne.

Deschiderea Australiei pentru turişti este cel mai clar exemplu de până acum al trecerii guvernului de la o abordare strictă de zero-Covid la a trăi cu virusul şi a vaccina publicul pentru a minimiza decesele şi bolile grave.

Cele mai multe dintre cele 2,7 milioane de infecţii cu coronavirus din ţară au avut loc de când a apărut varianta Omicron, la sfârşitul lunii noiembrie.

Dar cu una dintre cele mai ridicate rate de vaccinare din lume, cu peste 94% dintre persoanele cu vârsta de cel puţin 16 ani care au primit două doze, au existat puţin sub 5.000 de decese, o fracţiune din ratele observate în multe alte ţări dezvoltate.

Duminică, Australia a înregistrat peste 16.600 de cazuri de coronavirus

Duminică, ţara a înregistrat peste 16.600 de cazuri de coronavirus, înainte ca toate zonele să fi fost raportate, şi cel puţin 33 de decese, în principal în cele mai populate trei stat, New South Wales, Victoria şi Queensland.

Rămâne de văzut dacă vizitatorii se vor întoarce pe insula continent, numită ”fortăreaţa Australia” din cauza controalelor sale stricte la frontieră.

Guvernul speră să stimuleze un sector de creştere înainte de pandemie, al cărui produsul intern brut a crescut cu 3,4% în 2018-2019, comparativ cu creşterea PIB-ului de 1,9%.

Australia se redeschide treptat din noiembrie

Australia se redeschide treptat din noiembrie, mai întâi permiţând australienilor să călătorească şi să iasă din ţară, apoi acceptând studenţi internaţionali şi unii lucrători.

De luni, vot putea intra călători pentru agrement şi mai mulţi călători în interes de afaceri.

Turiştii complet vaccinaţi nu vor fi nevoiţi să intre în carantină, dar cei care nu au primit două doze vor avea nevoie de o scutire de călătorie pentru a intra în ţară şi vor fi supuşi cerinţelor de carantină de stat şi de teritoriu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS