28.1 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateȘeful diplomației din Ucraina: Rusia trebuie oprită acum. A venit vremea sancțiunilor

Șeful diplomației din Ucraina: Rusia trebuie oprită acum. A venit vremea sancțiunilor

Șeful diplomației din Ucraina, Dmitro Kuleba, a declarat că a venit timpul ca Occidentul să implementeze măcar o parte din sancţiunile pe care le-a pregătit împotriva Rusiei, relatează duminică Reuters, citat de Hotnews. „Rusia trebuie oprită chiar acum. Vedem cum se desfăşoară evenimentele”, a spus Kuleba.

Declaraţiile lui Kuleba intervin la puţin timp după ce Rusia şi Belarus au anunţat că îşi prelungesc manevrele comune din apropierea frontierelor cu Ucraina. De asemenea, în contextul în care liderii occidentali avertizează în privinţa unei invazii iminente. Asta după ce ciocnirile s-au intensificat în estul Ucrainei.

„A venit timpul să se acţioneze. Spun oficial că există toate motivele pentru a implementa, acum, măcar o parte din sancţiunile pregătite împotriva Rusiei”, a spus Kuleba. Declarația a fost făcută în cadrul unui briefing prin legătură video la conferinţa pentru securitate de la Munchen.

Citește și: Forţele Aeriene Române execută misiuni deasupra Mării Negre după detectarea unor activităţi în afara spaţiului aerian naţional

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS