10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCasa Albă: Rusia poate lansa oricând atacul în Ucraina

Casa Albă: Rusia poate lansa oricând atacul în Ucraina

Rusia poate lansa oricând un atac asupra Ucrainei. Declarația a venit sâmbătă seara, de la Casa Albă, pe fondul tensiunilor accentuate dintre Moscova şi statele occidentale, transmite duminică AFP, citat de Agerpres.

Preşedintele american Joe Biden are pe agendă duminică să participe la o reuniune a Consiliului naţional de securitate. În cadrul acesteia se va discuta criza din Ucraina. Este vorba despre un eveniment rar, a anunţat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki.

Biden a fost informat despre discuţiile de la Conferinţa de securitate de la Munchen. Aici s-au întâlnit liderii occidentali și au purtat discuții despre criza ucraineană. Consilierii săi pentru securitate naţională au reiterat „că Rusia poate lansa un atac asupra Ucrainei în orice moment”.

De aproape trei luni, Washingtonul trage semnale de alarmă cu privire la pregătirile pentru o ofensivă a Rusiei în Ucraina.

Vineri, pentru prima dată, liderul de la Casa Albă s-a declarat „convins” că Vladimir Putin o să invadeze Ucraina „în zilele următoare”. De asemenea, că actuala intensificare a ciocnirilor pe linia frontului din estul Ucrainei urmăreşte să creeze o „justificare falsă” pentru lansarea unei ofensivei.

Citește și: Grav accident rutier în Mehedinți. Toți pasagerii au ajuns la spital

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS