24.5 C
Craiova
luni, 8 august, 2022
Știri de ultima orăActualitateA scăzut preţul gazelor în Europa după anunțul retragerii parțiale a trupelor rusești din apropierea Ucrainei

A scăzut preţul gazelor în Europa după anunțul retragerii parțiale a trupelor rusești din apropierea Ucrainei

Prețul gazelor naturale în Europa a continuat să scadă miercuri, după ce preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că sprijină o soluţie diplomatică a tensiunilor cu Occidentul şi a anunţat o retragere parțială a trupelor desfășurate în apropierea Ucrainei, transmite Bloomberg.

Preţurile de referinţă ale gazelor naturale în Europa au înregistrat miercuri un declin de 9,1%, cel mai scăzut nivel din 10 noiembrie, informează Agerpres.

Cotaţiile de la Amsterdam ale gazelor naturale au scăzut miercuri dimineaţa cu 8,4%

Cotaţiile de la Amsterdam ale gazelor naturale au scăzut miercuri dimineaţa cu 8,4%, la 64,99 euro pentru un Megawatt-oră, după un declin de 12% marţi.

Europa este acum „în siguranță” cu privire la aprovizionarea cu gaze naturale pentru această iarnă, în ciuda îngrijorărilor legate de livrările din Rusia, a spus miercuri președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Ursula von der Leyen a criticat Gazprom pentru acțiunile de reducere a exporturilor de gaze spre Europa

Într-un discurs ținut în Parlementul European, von der Leyen a criticat Gazprom pentru acțiunile de reducere a exporturilor de gaze spre Europa, într-un moment în care întreg continentul se confruntă cu o cerere crescândă și prețuri foarte mari.

Putin şi-a exprimat speranţa că negocierile vor rezolva impasul privind Ucraina

După întâlnirea de marți cu cancelarul german Olaf Scholz, Putin şi-a exprimat speranţa că negocierile vor rezolva impasul privind Ucraina. Pieţele urmăresc cu interes evoluţiile geopolitice și, mai cu seamă, anunţul Rusiei privind retragerea trupelor care afectează evoluţiile pe pieţele globale de acţiuni, ţiţei, gaze şi metale.

Analiştii urmăresc cu atenţie fluxurile de gaze ruseşti spre Europa

Analiştii urmăresc cu atenţie fluxurile de gaze ruseşti spre Europa. Livrările au fost limitate în ultimele luni, deşi autorităţile de la Moscova au dat asigurări că trimit cantitatea de gaze cerută de clienţii europeni.

Putin i-a spus marți lui Scholz că Moscova rămâne un furnizor sigur de energie. Vremea blândă şi majorarea livrărilor de gaze naturale lichefiate (LNG) au ajutat în ultimele luni la atenuarea temerilor de pe piaţă.

Europa este epicentrul unei crize energetice începând de anul trecut

Europa este epicentrul unei crize energetice începând de anul trecut, când eliminarea restricţiilor impuse în contextul pandemiei de COVID-19 a generat o cerere mare de energie într-un moment în care stocurile de gaze naturale erau la un nivel redus.

Preţurile de referinţă au crescut semnificativ de anul trecut, ceea ce a pus presiuni asupra consumatorilor şi companiilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS