21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateValul uriaş de infectări provocat în Germania de varianta Omicron a fost depăşit

Valul uriaş de infectări provocat în Germania de varianta Omicron a fost depăşit

Valul uriaş de infectări provocat în Germania de varianta Omicron a fost depăşit, iar țara poate să înceapă relaxarea restricţiilor antiepidemice, a anunţat ministrul german al Sănătăţii, Karl Lauterbach.

„Măsurile luate au fost cele adecvate. Ele ne-au permis să reducem semnificativ numărul deceselor şi noi am trecut prin valul Omicron destul de bine în comparaţie cu alte ţări”, susține oficialul german.

O relaxare „moderată” a restricţiilor este de acum înainte posibilă

„Valul Omicron a trecut – aproape exact în ziua pe care eu am prezis-o în urmă cu o lună”, a declarat ministrul german într-un articol publicat marţi în tabloidul Bild, citat de dpa. Acest lucru înseamnă că o relaxare „moderată” a restricţiilor este de acum înainte posibilă, a adăugat Karl Lauterbach.

Ministrul german a făcute aceste declaraţii cu o zi înainte de reuniunea la care vor participa cancelarul Olaf Scholz şi prim-miniştrii celor 16 landuri ale Germaniei, programată pentru miercuri, în timpul căreia vor fi discutate propunerile ce vizează relaxarea majorităţii restricţiilor antiepidemice în săptămânile următoare.

Strategia adoptată până acum de Germania pentru a combate pandemia, adecvată

„Aceste măsuri au fost adecvate”, a declarat Karl Lauterbach, referindu-se la strategia adoptată până acum de Germania pentru a combate pandemia de COVID-19. „Ele ne-au permis să reducem semnificativ numărul deceselor şi noi am trecut prin valul Omicron destul de bine în comparaţie cu alte ţări”, a adăugat ministrul german al Sănătăţii.

Incidenţa infectărilor cumulate la şapte zile, raportată la 100.000 de locuitori, a scăzut marţi pentru a treia zi la rând în Germania şi a ajuns la 1.437, a anunţat Institutul Robert Koch pentru controlul bolilor, mai scrie sursa citată de Agerpres.

Ministrul Karl Lauterbach, reprezentant al Partidului Social Democrat, este totodată un medic epidemiolog care a prezis că numărul infectărilor ar putea să crească în Germania în perioada de vârf a valului Omicron şi să atingă pragul de 400.000 pe zi. Totuşi, acest prag nu a fost atins.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS