15.1 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateOligarhii și oamenii de afaceri părăsesc în grabă Ucraina

Oligarhii și oamenii de afaceri părăsesc în grabă Ucraina

Marii oligarhi ucrainieni părăsesc țara în ritm accelerat, iar pe aeroportul din Kiev a fost ieri furnicar de oameni. Chartere private, cu grupuri de câte 50 de persoane, au plecat toată ziua din Ucraina, la bord aflându-se oameni de afaceri și apropiații lor.

20 de chartere și avioane private au plecat de la Kiev doar duminică, potrivit ziarului Ukrainska Pravda, citat de 247newsagency.com. Printre cei care au organizat zborurile se află și cunoscuții Rinat Ahmetov și Boris Kolesnikov.

Potrivit ziarului, Akhmetov însuși a părăsit țara pe 30 ianuarie cu un zbor către Zurich. În aceeași zi, omul de afaceri Viktor Pinchuk a părăsit Ucraina. Un avion privat pentru 50 de persoane a mai fost comandat de deputatul partidului Platforma Opoziție – Pentru viață (OPPL), milionarul Igor Abramovici. Potrivit Ukrainska Pravda, acest avion ar trebui să ducă rudele colegilor de partid, precum și partenerii de afaceri ai lui Abramovici, de la Kiev la Viena.

Omul de afaceri și deputatul Vadim Novinsky a părăsit Ucraina pe 10 februarie cu un zbor Kiev-Münch. În aceeași zi, Alexandru Yaroslavsky a plecat în străinătate. Duminică, potrivit publicației, oamenii de afaceri Andrei Stavnitser și Vadim Nesterenko au zburat din Ucraina, iar în ajun Vadim Stolar și Vasily Khmelnitsky au părăsit țara. Serviciul de presă al lui Stavnitser asigură că a zburat într-o călătorie de afaceri și se va întoarce în curând. Serviciul de presă al lui Hmelnițki a raportat că a zburat să studieze și ar trebui să se întoarcă în Ucraina pe 20 februarie.


ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS