15.1 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateChirurgul Mircea Beuran a câștigat procesul cu Spitalul Floreasca

Chirurgul Mircea Beuran a câștigat procesul cu Spitalul Floreasca

Chirurgul Mircea Beuran a câștigat procesul cu Spitalul Floreasca și a cerut despăgubiri colosale pentru că a fost dat afară.

Mircea Beuran, care conducea Secția de chirurgie de la Spitalul Floreasca de mai bine de 20 de ani, a fost dat afară după ce a făcut raportul decesului unei femeii arse în timpul unei operații. Documentul arată că „incidentul s-a produs ca urmare a unor erori umane, comise de către echipa operatorie”, iar „Mircea Beuran, ca șef al Secției Clinice de Chirurgie III a încălcat 10 obligații din cele 33, asumate prin contractul de administrare al secției”.

Ministrul Sănătății de la acea vreme, Victor Costache, l-a demis pe Mircea Beuran de la șefia Secției Clinice de Chirurgie III a Spitalului Clinic de Urgență București, la începutul lunii ianuarie 2020. După doi ani, s-a descoperit că este nevinovat.

Judecătorii Curții de Apel București au decis că doctorul câștigat definitiv procesul cu Spitalul Floreasca. Acesta se va întoarce în funcția de șef al Secției de Chirurgie, iar spitalul trebuie să îi plătească și despăgubiri uriașe pentru situația dificilă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS