17.9 C
Craiova
luni, 15 august, 2022
Știri de ultima orăActualitateConvoiul libertății, la Paris. Autoritățile, în alertă

Convoiul libertății, la Paris. Autoritățile, în alertă

Convoiul libertății, la Paris. Autorităţile franceze menţin Parisul sub supraveghere strictă duminică, după ce în ajun s-au îndreptat spre capitala Franţei mii de participanţi la ‘Convoiul libertăţii’, pe modelul mobilizării din Canada împotriva restricţiilor legate de COVID-19, transmite AFP.

Prefectura poliţiei din Paris a anunţat că ”îşi menţine dispozitivul în această duminică” pentru a împiedica manifestanţii veniţi din întreaga Franţă să blocheze capitala. Aproximativ 7.500 de membri ai forţelor de ordine au fost mobilizaţi, începând de vineri, protestatarii intenţionând să ajungă luni la Bruxelles.

Sâmbătă manifestanţii, reunind persoane care se opun ‘paşaportului de vaccinare’, dar şi preşedintelui Emmanuel Macron, nu au blocat capitala franceză aşa cum doreau iniţial. Forţele de ordine au reţinut 97 de persoane şi au amendat 513. Ele au intervenit în noaptea de sâmbătă spre duminică în cartierul Champs-Elysées şi în Bois de Boulogne (vestul Parisului) pentru a dispersa ultimii participanţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS