14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePoliția a tras cu gaze lacrimogene în demonstranții din centrul Parisului

Poliția a tras cu gaze lacrimogene în demonstranții din centrul Parisului

Poliția a tras cu gaze lacrimogene asupra manifestanților de pe bulevardul Champs Elysees din Paris, sâmbătă, la scurt timp după ce un „convoi al libertății” care protesta împotriva restricțiilor COVID-19 a ajuns în capitala Franței, informează Hotnews.

Mașinile care transportau protestatari au reușit să treacă de punctele de control ale poliției din centrul Parisului pentru a bloca traficul în jurul celebrului Arc de Triumf.

Inspirați de demonstrațiile „Convoiul Libertății” din Canada, automobiliștii au fluturat steaguri franceze și au claxonat, sfidând ordinul poliției de a nu intra în oraș.

Poliția le-a spus protestatarilor să plece, în timp ce unii dintre ei se urcau pe mașinile lor în mijlocul sensului giratoriu din partea de sus a Champs Elysees.

Anterior, poliția a anunțat că a oprit 500 de vehicule care încercau să intre în Paris și aproape 300 de amenzi au fost date ocupanților acestora până la jumătatea dimineții.

Cu mai puțin de două luni înainte de alegerile prezidențiale, guvernul președintelui Emmanuel Macron este dornic să evite ca protestele să se transforme în manifestații de amploare precum cele antiguvernamentale „Vestele galbene” din 2018.

Poliția a transmis și că a arestat cinci protestatari în sudul Parisului, în posesia cărora a găsit prăștii, ciocane, cuțite și măști de gaze.

Autoritățile au mobilizat peste 7.000 de polițiști, au ridicat puncte de control și au desfășurat transportoare blindate și camioane cu tunuri de apă înainte de proteste.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS