40.3 C
Craiova
luni, 15 iulie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIsraelul evacuează familiile diplomaților din Ucraina

Israelul evacuează familiile diplomaților din Ucraina

Guvernul israelian a decis vineri „să evacueze familiile diplomaţilor şi personalului ambasadei sale în Ucraina” din cauza escaladării tensiunilor ruso-occidentale legate de Ucraina, informează Hotnews.

Ministerul israelian de externe a recomandat, de asemenea, într-un comunicat adresat cetăţenilor israelieni, „să se abţină de la a călători în Ucraina pentru moment” şi şi-a îndemnat cetăţenii care locuiesc în această ţară să evite „focarele de tensiune” din cauza „agravării situaţiei”.

Joi, preşedintele american Joe Biden şi-a îndemnat concetăţenii să părăsească fără întârziere Ucraina deoarece „lucrurile ar putea scăpa de sub control foarte rapid”.

Mai multe țări au făcut recomandări similare, printre ele fiind Canada, Norvegia, Australia, Noua Zeelandă, Marea Britanie, Japonia, Letonia și Olanda.

Ucraina a minimalizat vineri importanța apelului lansat de președintele SUA: „Nu există nimic nou în această declaraţie”.

De asemenea UE a recomandat personalului neesențial al reprezentanței sale de la Kiev să plece de acolo și să lucreze de la distanță din străinătate, potrivit liderului serviciului diplomatic european, Josep Borrell.

O invazie rusă în Ucraina, cu o campanie masivă de atacuri aeriene și un „asalt rapid” asupra Kievului, este o „posibilitate foarte reală” în următoarele zile, a avertizat vineri Casa Albă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS