23.1 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate(VIDEO) Iohannis: Prezența secretarului general al NATO în România „dă dovadă de solidaritate”

(VIDEO) Iohannis: Prezența secretarului general al NATO în România „dă dovadă de solidaritate”

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, împreună cu președintele Klaus Iohannis, au ajuns la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu din județul Constanța. Vizita șefului NATO în România coincide și cu sosirea militarilor americani din cadrul misiunii Task Force Cougar detașați de Washington din Germania pentru a consolida flancul estic al NATO ca răspuns la masarea trupelor ruse la graniță cu Ucraina.

https://www.facebook.com/pnl.ro/videos/697272244630815

Președintele Klaus Iohannis, de la baza militară Mihail Kogălniceanu, a declarat că prezența secretarului general al NATO în România  „dă dovadă de solidaritate”.

Jens Stoltenberg: „NATO este o alianță unită pentru a descuraja agresiunea“

La rândul său, Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a transmis că „NATO este o alianță unită pentru a descuraja agresiunea și pentru proteja pacea”.

De asemenea, Jens Stoltenberg a avut un mesaj direct către Moscova. „Cerem Rusiei să detensioneze situația și să se angajeze în dialog cu nato”, a spus Stoltenberg., conform Digi24.

În același timp, șeful NATO a precizat că prezența militarilor americani în România reprezintă „un răspuns defensiv și necesar”, iar NATO este pregătită să apere România.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS