22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMacron nu a vrut să se supună unui test PCR înaintea întâlnirii cu Putin

Macron nu a vrut să se supună unui test PCR înaintea întâlnirii cu Putin

Preşedintele francez Emmanuel Macron nu a dorit să se supună unui test PCR cerut de Kremlin înaintea întrevederii sale cu omologul său rus, Vladimir Putin, motiv pentru care ţara gazdă a impus o distanţă uriaşă pentru o convorbire „tete-a-tete” între cei doi lideri. Măsura a fost luată pentru a evita eventuale îmbolnăviri, transmite EFE, care citează surse de la Palatul Elysee.

Potrivit surselor citate, „condiţiile de protocol care ar fi permis o întâlnire între cei doi şefi de stat cu o distanţă mai mică între ei (…) nu au fost nici acceptabile, nici compatibile cu problemele aflate pe agenda” liderului francez.

Imaginile cu masa enormă la care cei doi preşedinţi şi-au desfăşurat întrevederea au atras atenţia, cu toate că a fost vorba despre aceeaşi masă la care Putin a primit şi alţi lideri, notează EFE.

Surse franceze nu au dorit să confirme dacă, aşa cum au relatat unele mass-media, refuzul lui Macron de a face un test PCR are legătură cu faptul că el nu doreşte ca Rusia să intre în posesia ADN-ului său.

Emmanuel Macron s-a supus unui test PCR înainte de a pleca spre Rusia

Aceleaşi mijloace de comunicare în masă au menţionat că Emmanuel Macron s-a supus unui test PCR înainte de a pleca spre Rusia şi unui test antigen odată ajuns în această ţară, însă ambele au fost efectuate de personal medical francez.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS