-3.6 C
Craiova
marți, 7 februarie, 2023
Știri de ultima orăActualitateIslanda va ridica toate restricţiile până la sfârşitul lunii februarie

Islanda va ridica toate restricţiile până la sfârşitul lunii februarie

Islanda intră într-o nouă etapă în ridicarea restricţiilor sale legate de Covid, a anunţat vineri guvernul islandez. Acesta intenţionează să ridice toate restricţiile până la sfârşitul lui februarie, mai devreme cu două săptămâni decât era prevăzut iniţial, informează Digi24.

Începând de sâmbătă, la miezul nopţii, limita maximă pentru adunările publice va fi majorată de la 50 la 200 de persoane, în timp ce piscinele, sălile de sport şi staţiunile de schi vor putea opera din nou la capacitatea lor maximă.

Barurile, restaurantele şi discotecile vor putea rămâne deschise o oră mai mult ca în prezent, până la orele 1.00.

Dacă măsurile de carantină dispar începând de vineri la nivel domestic, izolarea pentru contaminările confirmate rămâne valabilă, contrar planurilor iniţiale.

Aceste măsuri vor rămâne în vigoare până pe 25 februarie, dată la care a treia şi ultimă etapă a unui plan în trei faze trebuie să intre în aplicare, sub rezerva ca nicio nouă tulpină de virus să nu fie descoperită sau să se înregistreze o creştere a numărului de cazuri grave care să pună sistemul sanitar sub presiune, mai notează AFP, citată de Agerpres.

La acea dată, limita pentru adunări publice şi închiderea anticipată vor fi ridicate, iar portul măştii sanitare nu va mai fi obligatoriu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS