19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFocare COVID în spitalele din județul Timiș

Focare COVID în spitalele din județul Timiș

În Timiș sunt șase focare COVID în spitale și clinici private, iar cel mai mare focar este la Spitalul de Psihiatrie din Jebel, unde au fost depistate 81 de persoane infectate.

La Spitalul Municipal din Timișoara, focarul a fost depistat în secția de Radioterapie, deși peste 70% din cadrele medicale au fost vaccinate. Un focar este și la Spitalul de Copii din Timișoara, dar situația nu a dus la izolarea secțiilor în care au fost depistate cazurile de îmbolnăvire.

Focare de COVID 19 mai sunt raportate la Spitalul Județean din Timișoara, la Institutul de Boli Cardiovasculare, la o clinică privată din Dumbrăvița și la Spitalul Orășenesc din Sânnicolau Mare.

La Serviciul Județean de Ambulanță Timiș, activitatea a fost afectată de numărul mare de angajați depistați cu SARS-COV2 sau izolați. Dacă în valurile precedente, cauza principală a apariției focarelor era lipsa vaccinării, de această dată motivul este răspândirea intracomunitara. De la începutul pandemiei, în Timiș, 1558 cadre medicale au fost depistate cu SARS-COV2.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS