21.8 C
Craiova
miercuri, 10 august, 2022
Știri de ultima orăActualitateRușii au băut în 2021 peste două miliarde de sticle de băuturi spirtoase

Rușii au băut în 2021 peste două miliarde de sticle de băuturi spirtoase

Experții Școlii Superioare de Economie din Moscova spun că volumul de băuturi alcoolice tari, vândut pe piața internă din Federația Rusă, a fost de 1,56 de miliarde de litri, în 2021, scrie Digi24

Peste 2,23 de miliarde de sticle au fost cumpărate de ruși în 2021. 

Datele care îngrijorează experții sunt însă legate de cantitatea de alcool contrafăcut existent pe piața rusă. Vânzările de alcool produs în afara legii a constituit 27% din totalul volumului de spirtoase consumate în Rusia.

„Din analiza Școlii Superioare de Economie, în 2021, volumul producției și comercializării de băuturi alcoolice tari a fost de 611 milioane de de sticle, adică 27%”, au declarat reprezentanții instituției, citați de TASS, făcând referire la alcoolul contrafăcut.

Rusia vrea să impună un standard unic de marcare a tuturor produselor alcoolice

Autorii cercetării mai vorbesc despre modul în care producătorii reușesc să evite accizarea impusă de guvern. Aceștia au suprapus datele din evidențele contabile ale acestora și au analizat diferența din raportări dintre cantitățile declarate oficial și încasările lor.

„Din analiza noastră, câștigurile producătorilor cinstiți, dacă va înceta producția ilegală în proporție de 70%, vor crește cu 17-18 miliarde de ruble, iar profitul din marcare corespunzătoare a sticlelor care ies din fabrici poate ajunge la 10-11 miliarde de ruble pe an”, mai declară reprezentații instituției. 

În încercarea de a stopa producția ilegală de alcool, autoritățile de la Moscova vor să impună un standard unic de marcare a tuturor produselor alcoolice, începând cu 2024.

În prezent, există obligativitatea marcării standardizate a medicamentelor, produselor lactate, tutunui, produselor de parfumerie, blănurilor și altor produse.  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS