10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRegina Margrethe a II-a a Danemarcei, testată pozitiv la Covid

Regina Margrethe a II-a a Danemarcei, testată pozitiv la Covid

Regina Margrethe a II-a a Danemarcei a fost testată pozitiv la Covid şi prezintă simptome lipsite de gravitate, a anunţat miercuri palatul regal, citat de News.ro.

Suverana daneză, în vârstă de 81 de ani, care a fost vaccinată cu o doză ”booster” anticovid în noiembrie, a fost testată pozitiv marţi seară.

Ea ”prezintă doar simprome uşoare”, precizează într-un comunicat curtea regală.

Însă regina, care tocmai a sărbătorit 50 de ani de la urcarea sa pe tron, a fost nevoită să-şi anuleze vacanţa în Norvegia şi se află în carantină la palatul său din Copenhaga.

În pofida unei ridicări a restricţiilor sanitare anti-Covid în regatul nordic săptămâna trecută, autorităţile recomandă plasarea în carantină timp de cel puţin patru zile a bolnavilor de Covid-19.

Regatul a făcut pariul revenirii de la ”viaţa dinaintea” pandemiei Covid-19, în pofida unui nivel mare al contaminării cu noul coronavirus, apreciind că poate înfrunta pandemia cu ajutorul unui nivel mare al vaccinării anti-Covid şi gravităţii mai mici a simptomelor infectării cu varianta omicron a SARS-CoV-2.

Margrethe a II-a nu este prima suverană din lume care s-a îmbolnăvit de Covid-19.

Regele şi regina Suediei, în vârstă de 75 şi, respectiv 78 de ani, au fost testaţi pozitiv Covid-19 la începutul lui ianuarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS