24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDosare penale și arestări în Ottawa, unde camionagiii continuă să blocheze orașul

Dosare penale și arestări în Ottawa, unde camionagiii continuă să blocheze orașul

Protestul camionagiilor din Ottawa pare a fi departe de final. Au fost deschise deja 80 de dosare penale și zeci de persoane au fost deja arestate. Atmosfera în orașul care duminică a intrat în stare de urgență este tensionată, iar locuitorii sunt furioși. Întrebările când și cum se va termina acest protest nu au deocamdată un răspuns.

Poliția din Ottawa a declarat că demonstranții „hotărâți” rămân în capitala Canadei după aproape două săptămâni de protest. Ottawa este în stare de urgență de duminică. Poliția a descoperit că în aproape un sfert dintre sutele de camioane care au blocat orașul sunt și copii și se tem pentru siguranța acestora, au declarat autoritățile, scrie BBC.

Poliția și-a exprimat îngrijorarea că acțiunea încurajează acțiunile extremiste

Deși protestul a fost în mare parte pașnic, poliția și-a exprimat îngrijorarea că acțiunea încurajează acțiunile extremiste. Polițiștii le-au transmis protestatarilor să plece, dar aceștia s-au opus. S-au confruntat chiar cu o amenințare cu bombă, care s-a dovedit a fi falsă, acțiune despre care autoritățile au spus că a urmărit distragerea atenției poliției. Se pare că un ofițer a fost atacat de un camionagiu.

Într-o conferință de presă de marți, adjunctul poliției Steve Bell a spus: „Mesajul nostru către demonstranți rămâne același: Nu veniți. Dacă veți veni, vor fi consecințe”. Poliția anchetează fapte de incitare la ură și distrugere.

Poliția a găsit aproximativ 100 de camioane cu copii în ele și a contactat Societatea de Ajutor pentru Copii

Steve Bell a dezvăluit că poliția a găsit aproximativ 100 de camioane cu copii în ele și a contactat Societatea de Ajutor pentru Copii de teamă că aceștia ar putea fi expuși la zgomot, fum și lipsa igienei.

La aproximativ 1.190 km distanță de Ottawa, cel mai aglomerat punct de trecere a frontierei din Canada a fost parțial redeschis marți, după ce fusese oprit luni din cauza protestului, iar vehiculele au fost forțate să facă ocoluri lungi.

Șaizeci de asociații ale oamenilor de afaceri din SUA și Canada au cerut încetarea protestului. Premierul canadian Justin Trudeau i-a acuzat pe manifestanți că au încercat să „blocheze economia”. Pe de altă parte, demonstranții din Ottawa s-au confruntat cu furia locuitorilor din oraș.

Oamenii au spus că atmosfera a fost tensionată, mai ales în weekenduri, când mii de protestatari au coborât în ​​centrul orașului și au ocupat străzile din zonă. „Ne-am săturat cu toții. Nu au dreptul să ne ia ostatici”, a spus Marika Morris, locuitor în oraș.

Ottawa se află în stare de urgență de duminică. Chiar și înainte de asta, centrul orașului a fost paralizat timp de o săptămână, din cauza sutelor de camioane parcate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS