6.2 C
Craiova
vineri, 9 decembrie, 2022
Știri de ultima orăActualitateBilanțul global al pandemiei: Peste 400 de milioane de cazuri Covid-19

Bilanțul global al pandemiei: Peste 400 de milioane de cazuri Covid-19

Numărul infectărilor cu SARS-CoV-2 depistate la nivel global a depăşit pragul de 400 de milioane de la debutul pandemiei, potrivit celor mai recente statistici ale Universităţii Johns Hopkins, informează DPA citată de Agerpres.

Bilanţul realizat de Universitatea Johns Hopkins a marcat depăşirea unui alt prag sumbru în urmă cu o lună, când au fost înregistrate peste 300 de milioane de cazuri.

Bilanţurile oficiale plasează numărul deceselor la circa 5,8 milioane

La nivel global, bilanţurile oficiale plasează numărul deceselor la circa 5,8 milioane.

Cu toate acestea, observatorii se aşteaptă ca numerele reale să fie semnificativ mai mari întrucât multe cazuri de infectări şi de deces rămân neînregistrate. Există totodată diferenţe minore în datele raportate.

Cifrele comunicate de Universitatea Johns Hopkins (JHU) sunt relativ mai mari decât cifrele oficiale ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), care a înregistrat recent circa 397 de milioane de infectări la nivel global.

Au fost administrate circa 10 miliarde de doze ale unor vaccinuri împotriva COVID-19 la nivel global

În acelaşi timp, au fost administrate circa 10 miliarde de doze ale unor vaccinuri împotriva COVID-19 la nivel global, potrivit atât OMS, cât şi JHU.

Statele Unite au înregistrat cel mai mare număr de infectări confirmate în cifre absolute, cu 77 de milioane de cazuri la o populaţie de circa 330 de milioane. India a raportat circa 42 de milioane de cazuri în rândul populaţiei sale de aproximativ 1,3 miliarde.

Brazilia a înregistrat aproape 27 de milioane de cazuri, la o populaţie de 210 milioane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS