16.7 C
Craiova
duminică, 14 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn muncitor român a murit în Austria strivit de excavatorul pe care lucra

Un muncitor român a murit în Austria strivit de excavatorul pe care lucra

Un muncitor român a murit în Austria, după ce excavatorul în care se afla s-a răsturnat. Bărbatul avea 39 de ani. Acesta este al treilea incident mortal în care sunt implicați românii care lucrează în companiile de exploatare a lemnului din Austria, informează Stiridiaspora.

Un român, în vârstă de 39 de ani, a murit într-un accident de muncă în timpul lucrărilor forestiere la St. Stefan ob Leoben, în landul Stiria. Potrivit primelor informații, românul a vrut să scoată ramuri cu un excavator cu șenile, însă utilajul s-a răsturnat și a murit pe loc.

A murit pe loc, strivit de excavator 

Potrivit publicației OE24.at, incidentul s-a petrecut vineri dimineață. Românul, care locuia în districtul Bruck-Mürzzuschlag, muncea alături de colegii săi pentru a scoate ramurile unor copaci cu un excavator.

Cel mai probabil, utilajul a fost ghidat prea departe față de marginea drumului, astfel că excavatorul a pierdut aderența și s-a prăbușit.

Un coleg de serviciu a auzit zgomotul și a descoperit corpul neînsuflețit al bărbatului. Tot el a anunțat serviciile de urgență.

Au fost mobilizate detașamentele de pompieri Lobming și St. Stefan și elicopterul de salvare C17, însă medicii sosiți la fața locului nu au putut decât să constate decesul bărbatului.

Muncitorul a murit pe loc din cauza rănilor grave.

Tot mai multe incidente mortale în care sunt implicați muncitori români din Austria

În octombrie 2021, un muncitor român a murit în Austria, după ce un copac l-a strivit în timp ce lucra la o exploatare de lemn din Sillian, o localitate din districtul Lienz, în statul austriac Tirol.

Muncitorul se pregătea să proceseze un copac doborât când, la un moment dat, un alt copac doborât l-a lovit pe român cu toată forța.

Tânărul făcea parte dintr-un grup mai mai mare de muncitori forestieri români care lucrau la o companie austriacă. Potrivit informații oferite de poliție, zona în care lucrau bărbații este considerată extrem de abruptă și impracticabilă.

Din relatările martorilor, în momentul în care bărbatul de 37 de ani a vrut să taie un trunchi de copac care fusese deja doborât la pământ, a fost lovit de un alt trunchi de copac,  suprapus pe primul, lung de zece metri, care trebuia să fie asigurat și să nu se miște. 

Românul a fost lovit cu toată forța de trunchiul care s-a rostogolit.

Serviciile de urgență ajunse la locul accidentului nu au mai putut face nimic pentru român, care a murit pe loc.

În noiembrie 2021, un alt muncitor care lucra în domeniul prelucrării lemnului și-a pierdut viața.

Bărbatul de 38 de ani efectua operațiuni de tăiere a lemnului. El și-a pierdut viața după ce a fost strivit de un copac în timp ce lucra într-o pădure din Stiria.

Muncitorii silvici erau ocupați cu lucrări de tăiere a lemnului într-o pădure de munte din municipiul Mariazell, la o altitudine de 1.330 de metri. Trunchiurile de copaci erau trase în vale cu o macara pentru lemn, au informat polițiștii într-un comunicat de presă.

În cursul unei operațiuni, muncitorul român a operat telecomanda asociată utilajului respectiv. Când macaraua a fost acționată, un copac uscat care încă stătea în picioare a fost doborât în ​​lateral.

Copacul a căzut în direcția muncitorului forestier, care a fost lovit mortal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS