22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCercetătorii chinezi au dezvoltat o nouă metodă de depistare a coronavirusului care durează sub 4 minute

Cercetătorii chinezi au dezvoltat o nouă metodă de depistare a coronavirusului care durează sub 4 minute

Oamenii de știință chinezi au dezvoltat o nouă metodă de depistare a coronavirusului care este la fel de fiabilă ca un test PCR de laborator și care oferă un rezultat în câteva minute, potrivit unui articol publicat într-o revistă științifică, citat de AFP.

Testele PCR reprezintă în prezent standardul global pentru depistarea Covid-19, dar rezultatele durează de obicei câteva ore. Dar cercetătorii de la prestigioasa Universitate Fudan din Shanghai, China, par să fi găsit o alternativă.

Într-o lucrare publicată luni în revista Nature Biomedical Engineering, echipa susține că a dezvoltat un senzor care folosește microelectronica pentru a analiza mostrele prelevate cu bețișoare cu vată, conform HotNews.

Senzorul, conectat la un aparat portabil, face posibilă obținerea unui rezultat în „mai puțin de patru minute”, spun creatorii săi. Acest terminal are o „sensibilitate ridicată” și poate fi luat cu ușurință oriunde.

Pentru a testa dispozitivul, au fost prelevate probe de la 33 de persoane infectate

Pentru a testa dispozitivul, au fost prelevate probe de la 33 de persoane infectate cu coronavirus. Testele PCR au fost efectuate în paralel pentru a compara cele două metode.

Potrivit articolului, toate rezultatele obținute de cele două dispozitive au fost identice. În total, 54 de probe au fost testate cu noul dispozitiv, inclusiv persoane cu febră, dar fără Covid-19, pacienți cu gripă și voluntari sănătoși.

Cercetătorii de la Universitatea Fudan au spus că, odată dezvoltat, dispozitivul lor ar putea fi utilizat într-o varietate de situații, inclusiv în aeroporturi, spitale și chiar „acasă”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS