3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSe închid toboganele de gunoi din blocurile turn din Craiova

Se închid toboganele de gunoi din blocurile turn din Craiova

Toboganele de gunoi din blocurile turn din Craiova se vor închide din 15 februarie, atunci când va începe colectarea selectivă și la blocuri. Decizia a fost luată după ce colectarea la case a mers bine. Închiderea toboganelor de gunoi va fi făcută de către asociația de proprietari a blocului.

Împreună cu operatorul Iridex au fost identificate locațiile și s-au montat containere de suprafață și pentru locuitorii de la bloc, săptămâna aceasta urmând să se monteze toate.

,,Începând cu data de 15 februarie trecem la colectarea selectivă și pe sectorul de blocuri al Craiovei. Experiența colectării selective la case a fost bună pentru că locuitorii au înțeles foarte bine cum se colectează separat. Au avut și o perioadă de acomodare. S-au adaptat și suntem foarte mulțumiți pe sectorul de case. Împreună cu operatorul, cei din primărie au identificat locații și au montat containere. Săptămâna aceasta se termină montarea. Concomitent cu montarea acestora pe domeniul public s-au folosit atât toboganele de la blocurile turn, cât și aceste containere“, a declarat viceprimarul Craiovei, Aurelia Filp.

Aceasta a precizat că locatarii trebuie să se adapteze, altfel vor plăti în plus ridicarea gunoiului din tobogane.

„Din 15 februarie trecem la pasul decisiv, adică închiderea toboganelor deoarece operatorul nu deține un astfel de serviciu, el fiind pe piață tocmai pentru a colecta separat de la populație toate lucrurile aruncate. Nu se mai folosesc toboganele la blocurile turn, iar cei care stau la orice fel de locuință condominiu se vor adapta și vor colecta separat așa cum au învățat cei de la case. Toboganele vor fi închise de asociația de proprietari, le vor închide proprietarii. Operatorul nu mai ridică din aceste tobogane, care, oricum, sunt în afara legii. Cetățenii care nu înțeleg să le închidă și le folosesc în continuare vor rămâne cu acea mizerie și vor plăti special să o ridice și să scape de miros”, a mai spus viceprimarul.

Marina Andrei

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS