16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIsraelul renunță la certificatul de vaccinare

Israelul renunță la certificatul de vaccinare

Israelul renunță să mai ceară cetățenilor să prezinte certificatele care arată statutul vaccinal, deși în spitale este un număr record de pacienți cu Covid aflați în stare gravă, relatează luni DPA, preluată de Agerpres.

De luni, oamenii vor trebui să demonstreze că au fost vaccinaţi sau au trecut prin boală arătând „paşaportul verde” doar când participă la evenimente de amploare, cum este cazul nunţilor. Aceasta înseamnă că oricine poate merge la restaurant, cinematograf sau hotel fără a trebui să prezinte documentul sau dovada unui rezultat negativ al testului pentru coronavirus.

La ieşirea din Israel, persoanele nevaccinate nu vor mai trebui să prezinte un test negativ la coronavirus

Schimbarea regulilor înseamnă de asemenea că, la ieşirea din Israel, persoanele nevaccinate nu vor mai trebui să prezinte un test negativ la coronavirus.
Relaxarea intervine în ciuda faptului că peste 1.200 de persoane sunt în spital cu infecţie COVID-19, cel mai mare număr de la începutul pandemiei în ţara de 9,4 milioane de locuitori, notează DPA.

Valul îmbolnăvirilor cu tulpina Omicron a virusului a atins apogeul acum circa două săptămâni

Potrivit Ministerului Sănătăţii, 1.255 de pacienţi au făcut forme grave ale bolii.
Cu toate acestea, valul îmbolnăvirilor cu tulpina Omicron a virusului a atins apogeul acum circa două săptămâni. Duminică, au fost raportate 33.394 de noi cazuri, semnificativ mai puţine decât vârfurile anterioare de 85.000 într-o singură zi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS