17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFederaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ amenință din nou cu proteste

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ amenință din nou cu proteste

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ amenință din nou cu proteste, după ce Executivul nu a semnat, așa cum a promis, acordul convenit cu sindicatele, acord privind Educația și revendicările angajaților din sistem legate de salarizare. 

Simion Hancescu, președintele Federației Sindicatelor Libele din Învățământ, spune că va trimite și o scrisoare președintelui Klaus Iohannis, cu solicitarea de a media situația.

Simion Hancescu, liderul FSLI, a venit cu explicații la Europa FM: „Luni vom trimite o scrisoare deschisă la Cotroceni și președintelui României și îi solitiăm intervenția să medieze ce s-a întâmplat și cu siguranță protestele vor lua amploare. (…) Dacă nu se va întâmpla nimic, în zilele următoare cu siguranță protestele vor lua amploare. Vom ieși din nou în stradă, vor fi proteste în toată țara.”

Sindicaliștii reclamă că veniturile nu le-au fost majorate, potrivit legii. În urma recentelor proteste, sindicatele și Executivul au ajuns la un acord care însă nu a fost semnat, susține liderul FSLI:

„Surpriză, pe data de 4, ministrul Educației ne-a anunțat că, de fapt, primul ministru nu mai dorește să semneze acest acord, motiv pentru care am cerut public primului ministru și președinților celor 3 partide care formează actuala coaliție să spună clar care este motivul.”

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS