9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRedeschiderea completă a granițelor, amânată în Noua Zeelandă până în octombrie

Redeschiderea completă a granițelor, amânată în Noua Zeelandă până în octombrie

Noua Zeelandă a anunțat joi redeschiderea treptată a granițelor, care au fost în mare parte închise timp de doi ani din cauza pandemiei de COVID-19.

Prim-ministrul Jacinda Ardern a anunţat, joi, o redeschidere treptată a granițelor. Cetăţenii neozeelandezi complet vaccinaţi se vor putea întoarce în ţară din Australia la sfârşitul acestei luni. Ei vor fi nevoiți să stea în carantină la sosire, dar nu trebuie să rămână în unităţi de carantină administrate de stat. Cetățenii neozeelandezi care se întorc din alte țări vor putea face acest lucru două săptămâni mai târziu, conform Digi24.

Toți călătorii fi nevoiți să se autoizoleze timp de 10 zile

Călătorii străini vaccinați și unii muncitori calificați pot veni în țară începând cu 13 martie, în timp ce până la 5.000 de studenți străini vor putea intra din 12 aprilie.

Turiștii din Australia și din alte țări fără viză li se va permite să intre în țară din iulie, iar călătorii din restul lumii, începând cu luna octombrie, conform planului.

Toți călătorii fi nevoiți să se autoizoleze timp de 10 zile, a anunțat Jacinda Ardern.

Noua Zeelandă a impus unele dintre cele mai dure reguli din lume la frontieră

„Redeschiderea granițelor într-un mod controlat echilibrează fluxurile de călători, astfel încât oamenii să se poată reuni și să rezolve criza forței de muncă, asigurându-ne totodată că sistemul nostru de asistență medicală poate gestiona o creștere a cazurilor. La urma urmei, strategia noastră cu Omicron este de a încetini răspândirea, iar granițele fac parte din această strategie”, a mai spus premierul.

Anunţul este o schimbare majoră pentru Noua Zeelandă, care a impus unele dintre cele mai dure reguli din lume la frontieră, în încercarea de a controla numărul de cazuri de Covid-19.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS