10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMagazinele Cora și Metro retrag de la vânzare îngheţată cu oxid de etilenă

Magazinele Cora și Metro retrag de la vânzare îngheţată cu oxid de etilenă

Un baton de ciocolată cu înghețată şi un sortiment de îngheţată cu mentă sunt retrase din magazinele Cora și Metro din cauza prezenţei oxidului de etilenă, potențial cancerigen, potrivit unor anunţuri de vineri ale Autorității Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), scrie Hotnews.

Conform ANSVSA, Cora retrage din mai multe magazine din țară un baton de înghețată, din cauza prezenței oxidului de etilenă într-un ingredient din compoziţia produselor. Denumirea produsului: „baton ciocolată neagră/vanilie 3X120ML/250,5 G”.

Cei care au cumpărat acest produs sunt îndemnați să nu îl consume și să îl returneze în orice magazin Core, pentru a-și primi banii înapoi.

Tot din cauza oxidului de etilenă în aditivul utilizat ‐ guma de carruba, Metro retrage din mai multe magazine din țară un sortiment de înghețată cu mentă. Denumirea produsului: „Metro Chef înghețată mentă. 2.5L”, producător: FRONERI France SAS.

Și în acest caz, cei care au cumpărat un astfel de produs sunt îndemnați să îl returneze în magazin, urmând să primească contravaloarea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS