12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateConsilieri influenți îl părăsesc pe Boris Johnson din cauza scandalului Partygate

Consilieri influenți îl părăsesc pe Boris Johnson din cauza scandalului Partygate

Premierul britanic Boris Johnson este părăsit de consilieri. În urma scandalului petrecerilor de sărbători din Downing Street din perioada lockdownului (Partygate), patru influenți colaboratori și-au dat demisia, printre ei fiind și șeful de cabinet.

Plecarea lor slăbește și mai mult guvernul Johnson, în criză după ce s-a aflat despre întâlnirile cu dans și alcool organizate, în carantină, la reședința oficială a premierului, conform Digi24.

Directoarea Unităţii Politici din Downing Street a fost prima care şi-a anunţat plecarea

Munira Mirza, directoarea Unităţii Politici din Downing Street, a fost prima care şi-a anunţat plecarea, urmată de directorul Departamentului de comunicare, Jack Doyle, despre care se crede că a participat la una din aceste petreceri. Au mai demisionat șeful de personal Dan Rosenfield și secretarul principal Martin Reynolds.

Munira Mirza i-a reproşat premierului Boris Johnson că a lansat o acuzaţie „înşelătoare” la adresa liderului opoziţiei atunci când s-a apărat în Parlament, după publicarea unui raport intern copleşitor despre reuniunile din Downing Street.

Boris Johnson l-a acuzat atunci pe liderul laburist Keir Starmer că i-a permis defunctului pedofil Jimmy Savile, fostă vedetă a BBC, să scape de justiţie atunci când s-a aflat la conducerea parchetului britanic. Recurgerea la această acuzaţie, răspândită în cercurile conspiraţioniste şi de extremă dreaptă, a provocat indignare.

Keir Starmer l-a acuzat, la rândul său, pe Boris Johnson că repetă teorii conspiraţioniste fasciste

Keir Starmer l-a acuzat, la rândul său, pe Boris Johnson că repetă teorii conspiraţioniste fasciste pentru a câştiga în mod ieftin capital politic.

„Nu a existat un fundament rezonabil sau just pentru această afirmaţie”, a scris Munira Mirza în scrisoarea de demisie publicată pe site-ul revistei The Spectator. A fost o „referire partizană şi nepotrivită într-un cazul îngrozitor de abuzuri sexuale asupra copiilor”, a spus ea, citată de CNN. „Nu v-aţi cerut scuze pentru impresia înşelătoare pe care aţi lăsat-o” în ciuda unei solicitări în acest sens, a continuat ea.

Fost membră a defunctului Partid Comunist Revoluţionar, Munira Mirza a lucrat cu Boris Johnson în perioada în care acesta a fost primar al Londrei, între 2008 şi 2016.

Boris Johnson și-a cerut scuze, luni, în Parlamentul de la Londra

Boris Johnson și-a cerut scuze, luni, în Parlamentul de la Londra, după ce au fost publicate concluziile incriminatoare ale investigației cu privire la petrecerile cu alcool care au avut loc la reședința oficială a premierului, în timpul perioadei de lockdown și restricții dure în Marea Britanie. Deși s-a angajat că va „remedia”, Johnson refuză să demisioneze, în ciuda apelurilor repetate din partea opoziției, dar mai ales din partea parlamentarilor propriului partid.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS