17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUnele alimente conțin E-uri, prea multă sare sau zaharuri, arată o analiză InfoCons

Unele alimente conțin E-uri, prea multă sare sau zaharuri, arată o analiză InfoCons

O conservă de pate de porc conține în proporție de 70% aditivi alimentari, apă și slănină. Asta a fost concluzia după ce au fost analizate 40 dintre produsele care se regăsesc pe piaţa din România în acest moment.

Potrivit studiului realizat de InfoCons, pateul de porc are 77,5% slănină. Într-un procent semnificativ se găseşte în compoziţia acestuia şi şorici. Analizele arată și că una dintre cele mai populare gustări este periculoasă pentru sănătate. Un hotdog are 27 de E-uri. 

Reprezentanţii InfoCons precizează că, din punctul de vedere al aditivilor alimentari, pate-ul de porc are în compoziţie între 1 şi 6 E-uri. Cei mai des utilizați aditivi sunt: nitritul de sodiu, carmina și caragenanul, conform digi24.

Aditivi alimentari regăsiți frecvent în pate-ul de porc:

96,55% – nitrit de sodiu (E250)

31,03% – carmina (E120)

13,79% – caragenan (E407)

13,79% – trifosfați de sodiu (E451)

Un alt aliment pe care îl mănâncă milioane de români poate fi un adevărat pericol pentru sănătate. La o primă vedere, hot-dog-ul, căci despre el este vorba, pare a fi o mâncare sănătoasă, conţinând doar 4 ingrediente principale: pâine, crenvurst, ketchup şi muştar. În realitate, conține însă 27 de aditivi alimentari.

Un hot-dog conține 27 de aditivi alimentari:

aditivi alimentari din muştar – 6

aditivi alimentari din ketchup – 6

adiviti alimentari din pâine – 4

adiviti alimentari din crenvurşti – 11

Cu un hot-dog depășim cantitatea de sare recomandată pe zi cu până la 200%

Ba mai mult, cu un singur hot-dog depășim cantitatea de sare recomandată pe zi cu până la 200%, pentru că acesta conține aproximativ 15g sare. Și cantitatea de zaharuri este îngrijorătoare. Un hot-dog conține peste 32 g de zaharuri, cea mai mare parte provenind din muștar și ketchup. 

Supa la plic poate conţine până la 10 E-uri

Supa la plic poate conţine până la 10 E-uri şi cu 156% mai multă sare decât doza zilnică recomandată de Organizația Mondială a Sănătății.

Românii au devenit, cu timpul, mari consumatori de fast-food. Ei cheltuiesc aproximativ 2 miliarde de lei pe acest gen de mâncare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS