2.8 C
Craiova
vineri, 8 decembrie, 2023
Știri de ultima orăActualitateLiderul ISIS s-a aruncat în aer ca să nu fie capturat de americani în Siria

Liderul ISIS s-a aruncat în aer ca să nu fie capturat de americani în Siria

Liderul grupării Stat Islamic (ISIS), Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurayshi, a murit detonând o bombă care se afla asupra sa, în timpul unui raid al forţelor speciale americane în Siria în noaptea de miercuri spre joi, a declarat joi un înalt responsabil de la Casa Albă, citat de Agerpres.

„La începutul operaţiunii, ţinta teroristă a detonat o bombă care l-a ucis atât pe el, cât şi membri ai propriei familii, printre care femei şi copii”, a declarat oficialul citat.

„Forţele militare americane au efectuat cu succes, în nord-vestul Siriei, o operaţiune antiterorism pentru a proteja poporul american şi pe aliaţii noştri.

Mulţumită îndemânării şi curajului forţelor noastre armate, l-am eliminat de pe câmpul de luptă pe Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurayshi, liderul ISIS. Toţi americanii s-au întors în siguranţă din operaţiune”, a anunţat Joe Biden într-un comunicat.

Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurayshi a fost numit lider al ISIS după uciderea fondatorului grupării, Abu Bakr al-Baghdadi, în octombrie 2019, tot în urma unei operaţiuni a forţelor speciale americane.

Despre Al-Qurashi se ştiu puţin lucruri, cu excepţia faptului că era irakian şi că s-a aflat în custodia SUA la un moment dat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS