22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGermania: Comisia responsabilă de vaccinare recomandă administrarea dozei 4 a unui vaccin anti-Covid

Germania: Comisia responsabilă de vaccinare recomandă administrarea dozei 4 a unui vaccin anti-Covid

STIKO, comisia germană responsabilă de vaccinare, a recomandat administrarea celei de-a patra doze a unui vaccin anti-Covid persoanelor deosebit de vulnerabile şi a personalului din sectorul sanitar aflate în contact direct cu pacienți infectați cu coronavirus, anunță agenția Reuters, citată de News.ro.

„Datele actuale arată că protecţia după prima doză ‘booster’ (…) scade după câteva luni” din cauza variantei Omicron a SARS-COV-2, foarte contagioasă“, afirmă într-un comunicat STIKO.

Această recomandare se aplică persoanelor în vârstă de peste 70 de ani, personalului sanitar aflat în contact direct cu pacienţi, rezidenţilor din centre de îngrijire şi persoanelor imunocompromise, precizează Comisia.

A doua doză „booster”, recomandată cel mai devreme la trei luni după vaccinarea cu prima doză „booster”

Această a doua doză „booster” este recomandată cel mai devreme la trei luni după vaccinarea cu prima doză „booster” a persoanelor vulnerabile şi cel mai devreme la şase luni în cazul personalului medical, mai precizează STIKO.

Israelul, prima ţară din lume care a anunţat administrarea celei de-a patra doze a unui vaccin anti-Covid

Israelul a fost prima ţară din lume care a anunţat la sfârșitul lunii decembrie că a autorizat administrarea celei de-a patra doze a unui vaccin anti-Covid. Ulterior, alte ţări precum Grecia, Danemarca, Spania, Ungaria sau Brazilia i-au urmat exemplul.

OMS critică dur această strategie de luptă cu doze „booster”

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) critică dur această strategie de luptă cu doze „booster” împotriva COVID-19.

„Programele ‘booster’ fără discernământ au toate şansele să prelungească pandemia în loc să-i pună capăt, deturnând dozele disponibile către ţările care au deja niveluri de vaccinare ridicate, oferindu-i astfel virusului posibilitatea de a se răspândi şi de a face mutaţii (genetice)”, a acuzat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

STIKO face această recomandare în contextul în care Germania înregistrează, la fel ca alte ţări din lume, o recrudescență a infecţiilor cu SARS-CoV-2, cauzată de răspândirea variantei Omicron.

54% din populaţia Germaniei a fost vaccinată şi cu un „booster”

Institutul Robert Koch (RKI) a raportat joi 236.120 de infecții cu coronavirusul în ultimele 24 de ore şi 164 de decese cauzate de COVID-19.

Aproximativ 74% din populaţia Germaniei a fost vaccinată cu două doze ale unui vaccin anti-Covid, în timp ce 54% a fost vaccinată şi cu un „booster”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS