27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSondaj Avangarde: Ciucă și Rafila, politicienii în care românii au cea mai multă încredere

Sondaj Avangarde: Ciucă și Rafila, politicienii în care românii au cea mai multă încredere

Alexandru Rafila, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu se clasează pe primele trei locuri la încrederea românilor în ultimul sondaj Avangarde consultat de G4Media.ro. De remarcat că ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a crescut de la 37% (noiembrie) la 39% în plin val pandemic.

Cea mai mare creștere o înregistrează premierul Nicolae Ciucă, de la 19% în noiembrie la 30% în ianuarie, în timp ce Marcel Ciolacu, președintele PSD, stagnează la 30%.

Și președintele Iohannis înregistrează o creștere (de la 17% la 20%), iar Mihai Tudose (PSD) intră în topul încrederii cu 24%, ca și Sorin Grindeanu.

63% dintre respondenți consideră că decizia guvernului de a relaxa măsurile de combatere a Covid pentru perioada sărbătorilor de iarnă a fost una bună.

De asemenea, 64% dintre respondenți resping categoric introducerea obligativității certificatului verde la locul de muncă.

Majoritatea respondenților (64%) consideră că școlile trebuie să rămână deschise în pandemie, doar 11% cerând închiderea lor.

Principalii vinovați pentru creșterea prețului la energia electrică sunt considerați companiile private de furnizare (29%), Ministerul Energiei (23%), ANRE (13%) și companiile producătoare (11%).

Sondajul a fost realizat în perioada 20-31 ianuarie 2022, pe un eșantion de 903 subiecți, prin metoda CATI (interviuri telefonice).

Sondaj AVANGARDE

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS