22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePremierul portughez a fost testat pozitiv pentru COVID-19

Premierul portughez a fost testat pozitiv pentru COVID-19

Premierul portughez António Costa a fost testat pozitiv pentru COVID-19 marți și va petrece 7 zile în izolare, potrivit unui comunicat remis presei de cancelaria sa și citat de Euractiv.

Costa, secretarul general al Partidului Socialist din Portugalia, a petrecut ultimele două săptămâni în campania electorală pentru alegerile legislative care au avut loc duminica trecută. Socialiștii au obținut o majoritate absolută în parlament în urma scrutinului.

Aceasta este prima dată când premierul portughez aflat în funcție din 2015 a fost testat pozitiv cu COVID-19 însă el a mai intrat în autoizolare în urmă cu doi ani înainte de Crăciun.

Costa a anunțat pe 17 decembrie 2020 că se autoizolează preventiv după o vizită la Palatul Elysée pentru o întâlnire cu președintele francez Emmanuel Macron, care a fost testat pozitiv cu coronavirusul în aceeași zi.

Premierul portughez nu prezintă simptome ale bolii

Cancelaria lui Costa a anunțat marți că „prim-ministrul a efectuat astăzi un test la domiciliu de rutină pentru COVID-19 și a fost testat pozitiv” și că premierul portughez nu prezintă simptome ale bolii.

„Acest rezultat (pozitiv) a fost deja confirmat de un test antigen”, a mai precizat comunicatul remis presei, adăugând că prim-ministrul va continua să lucreze de acasă fiindcă se simte bine.

Şi soția lui António Costa a fost testată pozitiv pentru COVID-19

Publicația Folha notează că și soția lui António Costa a fost testată pozitiv pentru COVID-19.

Deși are una dintre cele mai ridicate rate ale vaccinării anti-Covid din lume, Portugalia se confruntă cu un val fără precedent de infecții cu coronavirusul în contextul răspândirii variantei Omicron mult mai infecțioase și care pare să eludeze răspunsul imunitar generat de vaccinare.

Însă numărul de decese cauzate de COVID-19 în Portugalia este cu mult sub cel din timpul valului din iarna trecută când înregistra peste 300 de decese la un număr mult mai mic de infecții.

Autoritățile portugheze au raportat marți 50.888 de infecții cu coronavirusul și 63 de decese cauzate de COVID-19.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS