11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateItalia: Certificatul verde, „valabilitate nedeterminată” pentru cei vaccinați cu trei doze 

Italia: Certificatul verde, „valabilitate nedeterminată” pentru cei vaccinați cu trei doze 

Certificatul verde pentru persoanele vaccinate cu trei doze sau care au două doze de vaccin și au trecut și prin boală, va avea „valabilitate nedeterminată”, este propunerea unui proiect ce urmează să fie aprobat miercuri de Consiliul de Miniștri ai Italiei, informează Corriere della Sera.

La aceeași întâlnire vor fi luate și alte măsuri pentru a asigura desfășurarea unor evenimente, în primul rând săptămâna modei.

Decretul în vigoare prevede că certificatul verde este valabil șase luni de la ultima administrare a vaccinului

Decretul în vigoare prevede că certificatul verde este valabil șase luni de la ultima administrare a vaccinului, însă în așteptarea agențiilor de reglementare care urmează să decidă asupra unei posibile a patra doze, guvernul a decis, așadar, să garanteze „acoperirea”, celor cărora le expiră certificatul verde, după 3 serii de vaccinare.

A treia doză a fost de fapt autorizată pe 15 septembrie

A treia doză a fost de fapt autorizată pe 15 septembrie și de aceea, din 15 martie, cei care au finalizat vaccinarea, riscă să nu aibă certificarea care să le permită să meargă la bar sau restaurant, să facă sport ori să frecventeze locurile de divertisment.

Vor exista și unele excepții

Vor exista și unele excepții, scrie presa italiană, și anume pentru sosirile din străinătate și pentru a permiterea desfășurării unor evenimente majore.

Se referă în special la cei care provin din țări care nu au aceleași obligații ca Italia, legate de certificatul verde și trebuie să participe la evenimente precum „săptămâna modei”. Pentru aceștia se pregătește o regulă privind testarea periodică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS