5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMedic de la SJU Sibiu, cercetat disciplinar după ce a ameninţat şi jignit fiica unui pacient

Medic de la SJU Sibiu, cercetat disciplinar după ce a ameninţat şi jignit fiica unui pacient

Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu a dispus cercetarea disciplinară a unui medic, în urma publicării unei înregistrări în care acesta a jignit-o şi a ameninţat-o pe fiica unui pacient.

„Ca urmare a solicitării managerului SCJU Sibiu, dr. Daniel Chelcea, cu privire la analizarea de către Consiliul Etic al spitalului a cazului publicat pe o reţea de socializare, care conţine o înregistrare audio a unei conversaţii telefonice purtată între un aparţinător şi un medic cardiolog al unităţii sanitare, vă aducem la cunoştinţă că, la data de 31.01.2022, Consiliul Etic s-a întrunit de urgenţă şi a formulat următoarele constatări şi concluzii: vocabularul folosit şi tonul pe care s-a purtat conversaţia analizată reprezintă o încălcare a principiilor morale şi deontologice în relaţia aparţinător – cadru medico-sanitar din cadrul spitalului, precum şi nerespectarea demnităţii umane; atitudinea medicului implicat în conversaţie este considerată drept o abatere de la normele deontologice şi o încălcare a regulamentului intern al spitalului, motiv pentru carese propune iniţierea procedurii de cercetare disciplinară”, se arată într-un comunicat de presă transmis, marţi, de reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

Astfel, în urma propunerii Consiliului Etic, managerul SCJU Sibiu a dispus începerea procedurii de cercetare disciplinară.

„Aceasta va fi demarată în cursul zilei de azi 01.02.2022, conform dispoziţiilor şi termenelor legale, urmând ca în cadrul Comisiei de Etică, Deontologie Medicală şi Disciplină a SCJU Sibiu să fie analizate documentele întocmite cu ocazia cercetării şi propuse eventualele măsuri de sancţionare”, precizează sursa citată.

Spitalul face reinstruirea prsonalului

De asemenea, Consiliul Etic a propus măsuri pentru evitarea unor astfel de situaţii: reinstruirea întregului personal cu privire la prevederile codurilor de etică şi deontologie medicală; reinstruirea personalului medical cu privire la procedurile de comunicare cu aparţinătorii; reinstruirea personalului cu privire la prevederile Regulamentului intern referitoare la drepturile şi obligaţiile salariaţilor; verificarea însuşirii informaţiilor şi prevederilor materialelor asupra cărora au fost instruiţi.

În înregistrare se aude cum medicul cardiolog, o femeie, îi spune fiicei unui pacient care o acuză de malpraxis: „Ce vrei, tu, nesimţită ordinară? Da’ eu i-am dat boala la’ taică-tău?”, repetând de câteva ori cuvintele jignitoare. Totodată, medicul o ameninţă pe femeie că o va „da pe mâna Poliţiei”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS