10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalJumătate din testele COVID efectuate în Gorj sunt pozitive

Jumătate din testele COVID efectuate în Gorj sunt pozitive

Jumătate din testele COVID efectuate în județul Gorj sunt pozitive. Din acest motiv rata de incidență crește de la o zi la alta, iar procentul de ocupare a paturilor din spitale este tot mai mare.

Prefectul de Gorj, Marcel Iacobescu, a declarat că mai mult de jumătate din localitățile din județ sunt în momentul de față în scenariul roșu. Este vorba de 41 de comune și orașe din 70.

Incidența pe județ se apropie de 5 cazuri la mia de locuitori în ultimele 14 zile. Cea ma mare rată COVID este la Dragotești, peste 10, iar cele mai multe cazuri sunt depistate zilnic la Târgu Jiu.

Potrivit prefectului Marcel Iacobescu, procentul de creștere a incidenței pe zi la nivel de județ este de 0,4 cazuri. Este cea mai rapidă creștere a numărului de cazuri de coronavirus de la începutul pandemiei și până în prezent. 

Se ocupă rapid și paturile în spitale 

Marcel Iacobescu a mai spus că și numărul de paturi în spitale se ocupă rapid. Într-o singură zi, creșterea a fost de peste 4 procente. Astfel, la nivelul tuturor spitalelor din județ procentul de ocupare a paturilor a crescut de la 38% luni, la peste 42% marți. Cele mai multe paturi ocupate sunt la Târgu Jiu, unde gradul de ocupare a trecut de 70%.

„Din păcate, sunt creșteri la toate capitolele. Jumătate din teste sunt pozitive. Și am trecut de 900 de teste în fiecare zi. La ATI au mai rămas doar 5 paturi în tot județul, dar situația este variabilă. Se ocupă foarte rapid paturile la Boli Infecțioase.

La ATI sunt cazuri foarte grave și majoritatea nevaccinați. Din păcate și numărul de vaccinați este foarte mic. Sunt sunt 300 pe zi, iar cu prima doză în jur de 60 – 70, adică nesemnificativ. Deocamdată, mai sunt paturi în spitale, dar, dacă va continua creșterea numărului de cazuri încă o săptămână vom trece cu toate școlle în online”, a declarat prefectul județului Gorj, Marcel Iacobescu. 

20 de angajați ai SJU au COVID 

Este în creștere și numărul angajaților Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu care au coronavirus. Astfel, potrivit reprezentanților unității medicale de la Târgu Jiu, sunt 20 de salariați care în momentul de față au coronavirus.

„20 angajați au fost depistați pozitiv și se află în perioada de izolare (9 asistenți medicali, 1 îngrijitor curățenie, 4 infirmieri, un brancardier, un economist, un biolog și 3 medici). Toți se află, în prezent, la domiciliu, sub tratament. Cu excepția unui medic și a trei asistenți medicali, restul bolnavilor sunt vaccinați”, conform Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS