5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMii de cehi au protestat la Praga împotriva restricțiilor COVID

Mii de cehi au protestat la Praga împotriva restricțiilor COVID

Mii de cehi s-au adunat duminică în Piața Wenceslas din Praga, fluturând steaguri și scandând lozinci împotriva restricțiilor COVID-19, chiar și în contextul în care infecțiile cresc, potrivit Reuters.

Protestatarii s-au opus în principal restricțiilor mai dure pentru persoanele nevaccinate, inclusiv interdicția de a mânca în restaurante.

“Statul ar trebui să asculte cererile oamenilor. Dispozițiile și restricțiile ne conduc pe drumul spre iad”, a declarat Zuzana Vozabova, care a bătut într-o tobă pe durata protestului.

Cehia a raportat miercuri cel mai mare număr zilnic de cazuri

Cehia, țară cu 10,7 milioane de locuitori, a raportat miercuri cel mai mare număr zilnic de cazuri – 54.689, iar cifrele din alte zile recente s-au numărat printre cele mai mari de la începutul epidemiei.

În ciuda cifrelor în creștere, guvernul a renunțat săptămâna trecută la un decret care făcea obligatorie vaccinarea COVID-19 pentru profesioniștii cheie și pentru persoanele de peste 60 de ani, pentru a evita “adâncirea fisurilor” în societate. 

Coaliția de centru-dreapta aflată la guvernare a premierului Petr Fiala a scurtat perioadele de carantină și de izolare, în timp ce se pregătea pentru varianta Omicron, lansând în același timp testarea obligatorie a angajaților din companii.

Sâmbătă, numărul spitalizărilor se ridica la 1.989

Sâmbătă, numărul spitalizărilor se ridica la 1.989, cu mult sub cifrele de aproximativ 7.000 raportate în timpul vârfului anterior, la cumpăna dintre noiembrie și decembrie anul trecut.

Cehia a raportat 37.184 de decese cauzate de coronavirus de la începutul pandemiei, una dintre cele mai grave rate pe cap de locuitor din lume.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS