28.1 C
Craiova
duminică, 21 iulie, 2024
Știri de ultima orăActualitate(VIDEO) OCDE: România are una dintre cele mai mici rate de vaccinare din UE

(VIDEO) OCDE: România are una dintre cele mai mici rate de vaccinare din UE

Secretarul general al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), Mathias Cormann, a afirmat vineri că România are una dintre cele mai mici rate de vaccinare din Uniunea Europeană şi a sugerat ca ţara noastră să extindă implementarea certificatului verde pentru mai multe activităţi sau chiar profesii.

În contextul vizitei oficiale pe care o efectuează la Bucureşti, secretarul general al OCDE a participat, la Palatul Victoria, la lansarea studiului „Economic Survey of Romania”.

„Din păcate, România are una dintre cele mai mici rate de vaccinare din Uniunea Europeană, cu doar 41% din populaţie vaccinată cu schema completă. Pe măsură ce varianta Omicron se răspândeşte, eforturile de accelerare a vaccinării, în special în zonele rurale, trebuie să fie o prioritate imediată. Înţelegem provocările, înţelegem impactul dezinformării de către mişcarea anti-vaccinistă. Eforturile de a creşte încrederea în vaccinare prin transmiterea de informaţii şi conectarea la comunităţile care nu au acces la servicii, combaterea dezinformării sunt cu adevărat cruciale. Sugerăm ca România să ia în considerare extinderea implementării certificatului verde pentru mai multe activităţi şi poate pentru anumite profesii”, a afirmat oficialul OCDE.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS