7.9 C
Craiova
duminică, 3 decembrie, 2023
Știri de ultima orăActualitateMinisterul Sănătăţii: Gradul de pozitivare a testelor COVID-19 este de 31,41%

Ministerul Sănătăţii: Gradul de pozitivare a testelor COVID-19 este de 31,41%

Gradul de pozitivare a testelor COVID-19 efectuate este de 31,41%, a informat vineri Ministerul Sănătăţii.

„Într-un interval de 24 de ore, pe teritoriul României au fost înregistrate 31.724 de persoane pozitive cu virusul SARS-CoV-2, dintr-un total de 100.990 teste RT-PCR şi antigen efectuate. Gradul de pozitivare este de 31,41 %”, arată MS, într-un comunicat transmis AGERPRES.

Ministerul Sănătăţii solicită persoanelor care au simptome ce pot indica prezenţa virusului SARS-CoV-2 (febră, tuse, oboseală, dureri de cap, pierderea gustului şi a mirosului etc.) să apeleze medicul de familie, call-centerele DSP sau numărul unic de urgenţă 112 pentru a solicita testarea.

De asemenea, persoanele care manifestă simptome şi sunt în Bucureşti sau judeţul Ilfov se pot deplasa cu mijloace proprii, nu cu mijloace de transport în comun, la centrele special create pentru recoltarea de probe pentru testarea COVID-19.

Persoanele ale căror teste sunt pozitive se pot deplasa la centrele de evaluare COVID-19 pentru a primi consultaţie şi tratamentul necesar.

„În situaţia în care aveţi forme severe şi simptomele se manifestă agresiv apelaţi numărul unic de urgenţă 112”, avertizează MS.

Specialiştii în sănătate publică susţin că vaccinarea rămâne cea mai eficientă metodă de prevenire a formelor grave de COVID-19 şi a deceselor.

„Astăzi dintre cele 773 de persoane internate la ATI, 646 sunt persoane nevaccinate. De asemenea, dintre cele 60 de decese înregistrate, 53 au survenit la pacienţi nevaccinaţi”, arată aceeaşi sursă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS