13.4 C
Craiova
marți, 17 mai, 2022
Știri de ultima orăActualitateCV și fotografie în costum de baie ca să ajungi recepționeră

CV și fotografie în costum de baie ca să ajungi recepționeră

CV și fotografie în costum de baie ca să ajungi recepționeră, asta a cerut o companie din Italia în anunțul de angajare.

Ministerul Muncii din Italia a deschis o anchetă după ce o companie care căuta o recepționeră cu vârsta sub 30 de ani le-a cerut candidatelor să includă o fotografie în costum de baie, alături de CV, scirie The Guardian.

Anunțul, postat pe mai multe site-uri de recrutare, de către o companie de pază din Napoli, prevedea ca pretendentul pentru post să fie femeie, cu o vârstă nu mai mare de 30 de ani, să vorbească fluent engleza și să aibă propria mașină și „un caracter amuzant, cu un aspect atractiv”.

„Vă rugăm să trimiteți o fotografie într-un costum de baie sau ceva similar”, mai scria în anunțul pentru jobul de 500 de euro pe lună.
Această cerință a fost ulterior eliminata și anunțul a fost repostat, dar nu înainte ca o captură de ecran să fie distribuită pe scară largă pe rețelele de socializare, stârnind indignare.

„Vor o fotografie în costum de baie? Ce reclamă absurdă”, a spus Chiara Marciani, consilier în Ministerul Muncii la Napoli.

„Este scandalos și din mai multe motive – începând cu căutarea unei femei sub 30 de ani și un salariu care este absurd de inadecvat pentru angajamentul și sarcinile pe care le cere jobul.”

Compania, care are sediul în cartierul de afaceri din Napoli, a declarat presei italiene că cererea pentru o fotografie a costumului de baie a fost „nepotrivită” și rezultatul unei „simple distrageri a atenției” a „muncitorului neexperimentat” care a realizat anunțul și care nu a făcut-o. Nu înțeleg politica sa privind egalitatea de gen.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Două eleve din Craiova, printre elitele naţionale la biologie

Două eleve din Craiova, printre elitele naţionale la biologie

ȘTIRI GdS