15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBărbaţi reţinuţi pentru braconaj şi utilizarea unor arme deţinute ilegal

Bărbaţi reţinuţi pentru braconaj şi utilizarea unor arme deţinute ilegal

Trei bărbaţi din judeţul Brăila au fost reţinuţi şi urmează să fie prezentaţi instanţei cu propunerea de arestare preventivă după ce au vânat un cerb carpatin şi au folosit la vânătoare inclusiv arme letale deţinute ilegal, informează News.ro.

Conform Poliţiei Judeţene Brăila, poliţiştii din cadrul Biroul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au reţinut trei bărbaţi cu vârstele cuprinse între 32 şi 47 de ani, toţi din satul Ţăcău, bănuiţi de săvârşirea infracţiunilor de braconaj cinegetic şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

„Poliţiştii din cadrul Biroul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în noaptea de 17 spre 18 noiembrie 2021, cei trei bărbaţi ar fi vânat un cerb, fără drept, pe un fond cinegetic de pe raza judeţului Brăila. De asemenea, aceştia ar fi folosit muniţie interzisă la deţinere, confecţionată artizanal şi ar fi efectuat uz de armă letală fără drept”, conform IPJ Brăila.

În urma percheziţiilor derulate la cei trei, poliţiştii au ridicat în vederea continuării cercetărilor aproximativ 50 kg de carne, două arme letale de vânătoare şi 288 de cartuşe letale de vânătoare, deţinute legal.

În urma analizelor, s-a stabilit faptul că animalul vânat este din specia cerbului carpatin, astfel, în cursul zilei de ieri, cei trei bărbaţi au fost reţinuţi pe baza de ordonanţă pentru 24 de ore şi au fost încarceraţi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul IPJ Brăila.

Vineri, aceştia urmează a fi prezentaţi cu propunere legală Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS