13.4 C
Craiova
marți, 17 mai, 2022
Știri de ultima orăActualitateUn polițist chemat la un conflict a amendat victima

Un polițist chemat la un conflict a amendat victima

Un poliţist chemat să intervină într-un conflict izbucnit în scara unui bloc din Iași a amendat victima și, mai mult, deşi fusese vorba despre folosirea unui spray paralizant, poliţistul a aplicat amenda pentru cerşetorie, scrie Ziarul de Iași.

Faptele s-au petrecut în 8 noiembrie 2020 când, întors acasă, Sorinel P. a găsit în scara blocului un bărbat însoţit de o tânără. Considerând prezenţa acestora suspectă, le-a cerut să plece. A urmat un schimb de replici, iar bărbatul a scos un spray, pulverizându-i lui Sorinel P. conţinutul în faţă. Imediat, cei doi au fugit.

Atras de gălăgia din scara blocului, un vecin a apucat să vadă partea finală a conflictului, cu cei doi fugind şi cu Sorinel P. ţinându-şi mâna la ochi.

El a mers ulterior la Spitalul „Sf. Spiridon”, constatându-se existenţa unor arsuri oculare cu spray paralizant.

Poliţistul care a constatat incidentul l-a amendat cu 500 de lei tocmai pe Sorinel P., reţinând că el ar fi folosit spray-ul în scara blocului. Procesul-verbal întocmit în lipsa celui amendat menţiona ca articol de lege încălcat punctul 3 al articolului 2 din Legea 61/1991, respectiv „apelarea, în mod repetat, la mila publicului, de către o persoană aptă de muncă”, în locul punctului 4, care se referă la aruncarea de substanţe inflamante sau iritant-lacrimogene.

Ieşeanul s-a adresat instanţei, cerând anularea procesului-verbal, iar magistraţii Judecătoriei au constatat că faptele au stat cu totul altfel decât consemnase poliţistul şi au anulat procesul-verbal, scrie Ziarul de Iași.

„Având în vedere că petentul a administrat probe prin care a răsturnat prezumţia de temeinicie a procesului-verbal şi din care rezultă că nu el este cel care a folosit substanţe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant, iar intimatul nu a administrat nicio probă în susţinerea acuzaţilor deşi avea posibilitatea de a-şi asigura unele dovezi, instanţa apreciază că existenţa contravenţiei nu a fost dovedită în mod temeinic, printr-un proces-verbal care să cuprindă împrejurări ce corespund cu un grad suficient de certitudine realităţii obiective”, au consemnat judecătorii.

Deşi în faţa primei instanţe nu a prezentat o dovadă că agentul aplicase corect legea, IPJ a făcut apel împotriva sentinţei, mai scrie Ziarul de Iași.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Două eleve din Craiova, printre elitele naţionale la biologie

Două eleve din Craiova, printre elitele naţionale la biologie

ȘTIRI GdS