21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMarcel Boloș, propus oficial de PNL ca ministru al Digitalizării

Marcel Boloș, propus oficial de PNL ca ministru al Digitalizării

Marcel Boloș a fost propus oficial de PNL ca ministru al Digitalizării. Decizia a fost anunțată joi de șeful liberalilor Florin Cîțu. Portofoliul de la Digitalizare era vacant după demisia lui Florin Roman.

„A fost validată nominalizarea domnului Boloș în funcția de ministru al Digitalizării (…) Are toată susținerea PNL pentru un mandat de succes”, a spus Cîțu.

Fost ministru în Guvernul Orban, Marcel Boloş este în prezent consilier onorific al premierului Ciucă în domeniul finanțelor, bugetului și al fondurilor europene, numit în data de 14 decembrie 2021.

Cine e Marcel Boloș, propus acum ministru al Digitalizării

În vârstă de 53 de ani, Marcel Boloș a fost ministrul Fondurilor Europene în Guvernul Orban, din noiembrie 2019 până în decembrie 2020. Anterior, Marcel Boloș fost directorul Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest, funcție pe care a ocupat-o din 2017. Anterior a fost secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale și în cel al Transporturilor, dar și director responsabil de fonduri europene.

Marcel Boloș este din Oradea, iar înainte de a deveni directorul ADR Nord-Vest a ocupat, timp de aproape doi ani, funcția de secretar de stat în Ministerul Transporturilor, în timpul guvernului tehnocrat condus de Dacian Cioloș. De asemenea, în perioada 2013-2015 a fost director general și coordonatorul Autorității de Management Programul Operaţional Sectorial „Transport” și al Direcției Generale Management și Strategii.

De asemenea, a fost secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului în anii 2012 și 2013.

A ocupat și funcția de director executiv în Direcţia de Management Proiecte cu Finanţare Internaţională a Primăriei Oradea în perioada 2008-2012. De altfel, acesta a mai lucrat pentru Primăria Municipiului Oradea pe diferite funcții între anii 1993 și 2000.

În perioada 2005-2008 Boloș a fost directorul economic în cadrul Administraţiei Patrimoniului Imobiliar al Consiliului Local Oradea.

Marcel Boloș este și profesor universitar la Facultatea de Ştiinţe Economice a Universității din Oradea și are un doctorat în contabilitate – “Bugetul şi contabilitatea comunităţilor locale între starea actuală şi posibilităţi de modernizare” – obținut la Universitatea de Vest Timişoara, Facultatea de Ştiinţe Economice. În perioada 1999-2015, propunerea de ministru din partea PNL a mai predat la aceeași facultate ca: asistent universitar; lector universitar doctor și conferențiar universitar doctor la catedra de Finanţe Contabilitate.

Marcel Boloș a publicat sau a contribuit la diferite lucrări și articole de specialitate în domeniul economic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS