22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate(VIDEO) Iohannis: Trebuie să fim pregătiți pentru orice scenariu

(VIDEO) Iohannis: Trebuie să fim pregătiți pentru orice scenariu

-

Ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării s-a încheiat, miercuri, la Palatul Cotroceni. Președintele Klaus Iohannis și membrii CSAT au discutat despre situaţia de securitate de pe Flancul Estic al NATO în contextul tensiunilor tot mai mari privind o posibilă invadare a Ucrainei de către trupele rusești și după anunțul făcut de aliații SUA și Franța referitoare la o suplimentare a trupelor NATO pe teritoriul României.

„Este despre securitatea întregului spațiu eruoatlantic. De aceea este important ca la nivelul NATO să dăm dovadă de unitate și solidaritate. Avem un dialog permanent la toate nivelurile în cadrul NATO, OSCE și UE.

Aceste demersuri ale Rusiei reliefează posibilitatea folosirii forței împotva Ucrainei, cu toate consecințele care decurg de aici. Ne procupă posibilitatea continuării tacticilor hibride, care complică situația. A fost un schimb de evaluări care a inclus elementele care u reieșit din analiza aprofundată. România a susținut și continuă să susțină abordarea actuală de la nivel euroatlantic.

Dialogul diplomatic trebuie să aibă un rol primordial în detensionarea situației actuale. Discuțiile recente cu Federația Rusă au permis prezentarea detaliată a abordării NATO. Am transmis fără echivoc Federației Ruse îngrijorările noastre.

Reiterăm susținerea pentru integritatea teritorială a Ucrainei. Trebuie să fim pregătiți și pentru scenariul în care partea rusă va refuza dialogul. Indiferent de voluțiile actuale din regiune, NATO trebuie să-și mențină la nivel ridicat capcitatea de descurajare și apărare.

Subliniez, măsurile luate de NATO până în prezent reprezintă un răspuns eminamente defensiv la provocările de securitate din regiune“, a declarat președintele . 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Dolj: Două persoane, reținute pentru trafic de droguri de...

Două persoane au fost reținute pentru trafic de droguri...

ȘTIRI GdS