14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSuedia va extinde măsurile antipandemice în vigoare pentru încă două săptămâni

Suedia va extinde măsurile antipandemice în vigoare pentru încă două săptămâni

Suedia va extinde măsurile antipandemice în vigoare pentru încă două săptămâni, conform unui anunţ făcut miercuri de ministrul Sănătăţii, în condiţiile în care varianta Omicron a noului coronavirus se răspândeşte rapid în întreaga societate, transmite Reuters.

Conform acestor măsuri, barurile şi restaurantele trebuie să închidă la ora 23:00, iar în incintele mari, pentru desfăşurarea de evenimente, nu pot intra mai mult de 500 de persoane.

„Ne confruntăm cu un nivel foarte ridicat de răspândire. Restricţiile trebuie menţinute încă două săptămâni. Dacă totul va decurge conform planului, iar situaţia o va permite, restricţiile vor fi ridicate ulterior”, a declarat ministrul Sănătăţii, Lena Hallengren, într-o conferinţă de presă, conform Agerpres.

Suedia a înregistrat aproximativ 270.000 de cazuri confirmate în ultimele 7 zile

Suedia a înregistrat aproximativ 270.000 de cazuri confirmate în ultimele 7 zile, însă, ţinând cont de faptul că testarea este limitată, numărul real al infectărilor ar putea fi de peste 500.000, conform Reuters.

Valul Omicron afectează însă mult mai puţin sistemul sanitar comparativ cu valurile anterioare. În ultimele patru săptămâni doar între 90 şi 120 de pacienţi s-au aflat internaţi la terapie intensivă.

Suedia a ieşit în evidenţă încă de la începutul pandemiei prin alegerea unei strategii diferite

Suedia a ieşit în evidenţă încă de la începutul pandemiei prin alegerea unei strategii diferite. În Suedia nu a fost impus lockdown, autorităţile bazându-se pe recomandări privind păstrarea distanţei fizice şi respectarea unei igiene corespunzătoare. În urma acestei abordări, Suedia a înregistrat un număr de decese mai mare decât alte ţări nordice, dar mai mic decât majoritatea ţărilor europene care au optat pentru lockdown, mai notează Reuters. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS