20.6 C
Craiova
vineri, 30 septembrie, 2022
Știri de ultima orăActualitatePrimarul Iașului, anchetat într-un dosar legat de o afacere imobiliară

Primarul Iașului, anchetat într-un dosar legat de o afacere imobiliară

Procurorii anticorupție au descins miercuri dimineață în biroul primarului din Iași, Mihai Chirica, transmite publicația ReporterIS. Procurorii DNA Iași au solicitat o serie de documente de la edil și de la mai multe birouri de la etajul 2 al primăriei, scrie G4Media.

Motivul descinderii îl reprezintă modul în care a fost intabulat blocul afaceristului Gheorghe Cheșcu din strada Vasile Lupu nr. 95. Dezvăluirea a fost făcută de REPORTER DE IAȘI, în urmă cu două săptămâni.

O clădire cu 60 de apartamente, ridicată fără autorizație, a fost edificată în 2019 printr-o certificare suspectă de fals, semnată de fostul viceprimar Gabriel Harabagiu și de primarul Mihai Chirica.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate corupției comise în cursul anului 2018.

În cursul zilei de 26 ianuarie 2022, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții în cinci locații, dintre care două sunt birouri ale unor instituții publice din municipiul Iași.

În cauză procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului Județean de Jandarmi Iași.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS