24.5 C
Craiova
miercuri, 6 iulie, 2022
In curand, Gazeta de Sud, intr-un nou format! Urmareste-ne in fiecare zi si fii primul care afla noutatile!
Știri de ultima orăActualitateJaponia a raportat un nou record de infectări Covid

Japonia a raportat un nou record de infectări Covid

Japonia a confirmat miercuri 71.620 de noi cazuri de COVID-19 la nivel naţional, înregistrând un nou record pe fondul răspândirii rapide a variantei Omicron a coronavirusului, informează Agerpres.

Guvernul metropolei Tokyo a confirmat 14.086 noi cazuri de infectare, depăşind recordul de marţi. Numărul a crescut cu peste 6.700, până la aproape de două ori faţă de săptămâna precedentă.

Cea mai recentă medie a cazurilor zilnice într-un interval de şapte zile este de 10.633,4 infectări, mai mult decât dublu comparativ cu media consemnată săptămâna precedentă, potrivit guvernului metropolitan.

Guvernul capitalei a raportat cinci noi decese asociate COVID-19.

În Tokyo, rata de ocupare a paturilor de spital pentru pacienţi cu forme grave de COVID-19 a ajuns la 42,8%, apropiindu-se de nivelul de urgenţă – la o rată de 50%.

Prefectura Osaka a raportat miercuri 9.813 noi infecţii, înregistrând un nou record.

La începutul acestei săptămâni, guvernul a declarat cvasistare de urgenţă COVID-19 pentru 18 regiuni, extinzând măsurile impuse împotriva coronavirusului la 34 dintre cele 47 de prefecturi ale ţării, inclusiv în Tokyo şi Osaka.

În Hiroshima, Yamaguchi şi Okinawa restricţiile împotriva răspândirii coronavirusului, care erau prevăzute să se încheie pe 30 ianuarie, vor fi extinse până pe 20 februarie.

În timp ce unele prefecturi solicită declararea stării de urgenţă COVID-19, Hirokazu Matsuno, secretar general al Guvernului nipon, a declarat marţi că astfel de solicitări vor fi analizate rapid, însă a precizat că această măsură „implică restricţii severe asupra drepturilor private”, motiv pentru care este necesar „să o analizăm cu atenţie”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS