13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDouă treimi dintre persoanele infectate cu Omicron spun că au avut deja COVID

Două treimi dintre persoanele infectate cu Omicron spun că au avut deja COVID

Două treimi dintre persoanele infectate recent cu varianta Omicron spun că au avut deja COVID. Descoperirile provin dintr-un studiu amplu unde au fost testați mii de voluntari din Anglia, informează Antena3.

Este nevoie de mai multă muncă pentru a ști câte sunt reinfecții adevărate – dar rezultatele dezvăluie grupurile care par să aibă mai multe șanse să se reinfecteze cu COVID.  Acestea includ lucrătorii din domeniul sănătății și gospodăriile cu copii sau mai mulți membri sub același acoperiș.

Peste două milioane de oameni au fost testați în studiu.

Cele mai recente descoperiri, pentru primele două săptămâni din 2022 – runda 17 – se bazează pe aproximativ 100.000 de teste PCR. Aproximativ 4.000 au fost pozitive, de departe cea mai mare rată de când a început pandemia.

Și când o selecție dintre ele a fost secvențializată pentru a verifica ce tip de COVID a fost de vină, practic toate au fost Omicron – varianta extrem de infecțioasă, identificată pentru prima dată în Africa de Sud.

Nu este încă clar câți dintre voluntarii care au fost testați pozitiv au fost vaccinați complet.

Două vaccinuri oferă puțină protecție împotriva infecției cu Omicron, deși protecția împotriva bolilor severe scade mai puțin. Doi din trei (65%) dintre voluntarii infectați au declarat că au fost deja testați pozitiv pentru COVID, informează BBC.

Directorul programului React, profesorul Paul Elliott, de la Colegiul Imperial din Londra, a declarat: „Există o creștere rapidă a prevalenței în rândul copiilor acum, acestea se amestecă mai mult după începerea trimestrului școlar și, comparativ cu decembrie, prevalența la persoanele în vârstă, cu vârsta de peste 65 de ani, a crescut, ceea ce poate duce la spitalizări crescute.

„De aceea, este vital să continuăm să monitorizăm îndeaproape situația”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS