17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCoif vechi de peste 300 de ani, găsit în casa unui bărbat din Argeș

Coif vechi de peste 300 de ani, găsit în casa unui bărbat din Argeș

Un coif de tipul unui „turban turcesc cu diademă”, posibil din secolul al XVIII-lea și susceptibil să aparţină patrimoniului cultural național, a fost descoperit în casa unui bărbat în urma unor percheziții, anunță polițiștii din Argeș. Obiectul urma să fie vândut de suspect pe internet, informează Observatornews.

Un coif ce ar putea face parte din patrimoniul cultural naţional a fost găsit de poliţişti, marţi, în locuinţa unui bărbat din oraşul Ştefăneşti, informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş.

„Un coif – turban turcesc cu diademă, posibil din secolul al XVIII-lea, susceptibil să aparţină patrimoniului cultural naţional, a fost descoperit în urma unei percheziţii desfăşurată în cursul zilei de 25 ianuarie a.c., de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Argeş.

Activităţile s-au desfăşurat în cadrul unui dosar penal instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, în care se desfăşoară cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat de bunuri care fac parte din patrimoniul cultural şi tăinuire”, se arată într-un comunicat al IPJ Argeş.

Conform aceleiaşi surse, în urma percheziţiei desfăşurate în oraşul Ştefăneşti, la locuinţa unui bărbat de 55 de ani, poliţiştii au descoperit obiectul în cauză, pe care suspectul şi l-a însuşit în scopul revânzării pe o platformă online.

Artefactul a fost ridicat de poliţişti şi va fi predat Direcţiei Judeţene pentru Cultură Argeş, în vederea efectuării unei expertize de specialitate.

„Cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârşită şi luarea măsurilor legale care se impun”, se menţionează în comunicat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS