21.7 C
Craiova
joi, 19 mai, 2022
Știri de ultima orăActualitateRusia: Urmărim cu mare îngrijorare acțiunile SUA privind Ucraina

Rusia: Urmărim cu mare îngrijorare acțiunile SUA privind Ucraina

Kremlinul a spus marți că acțiunile și declarațiile Washingtonului privind Ucraina au dus la escaladarea tensiunilor și că Rusia urmărește cu mare îngrijorare situația după ce Statele Unite au pus în alertă 8.500 de soldați pentru a fi trimiși în Europa dacă va fi nevoie, transmit Reuters și AFP.

„Constatăm cu mare îngrijorare aceste acțiuni americane”, a declarat purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov.

Potrivit acestuia, „de facto”, Statele Unite provoacă „o exacerbare a tensiunilor”.

Reacția Moscovei vine după ce NATO a anunțat luni că a pus forțe militare în așteptare și a întărit Europa de Est cu mai multe nave și avioane de luptă, în ceea ce Rusia a denunțat drept „isterie” occidentală ca răspuns la consolidarea trupelor sale la granița cu Ucraina.

Națiunile vestice au început să folosească platforme mai serioase pentru a răspândi dezinformarea privind situația din Ucraina, deoarece nu mai pot „întinde la nesfârșit această poveste” pe rețelele de socializare, a susținut luni purtătoarea de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova.

Administrația Joe Biden este în ultima fază de identificare a unităților militare pe care să le trimită în estul Europei cu scopul de a descuraja o acțiune militară a Moscovei, care a masat forțe masive la granița sa de vest, potrivit unor surse CNN din domeniul apărării.

Lideri din SUA și importante țări europene au subliniat luni, într-o discuție video, sprijinul „fără rezerve” pentru integritatea teritorială a Ucrainei și au promis „consecințe foarte grele” pentru Moscova în cazul unei „agresiuni”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Dezinsecție aeriană în Craiova

Salubritate Craiova desfășoară, în perioada 20 - 21 mai,...

ȘTIRI GdS